søndag 26. oktober 2008

Ankommet Iquitos:-)

Nå har me komt oss t Iqutios, førsteinntrykket e veldig bra. Kom i går, og blei møta av ei som hadde vært på Hald i fjord, ei kjempe koselige jenta:-) Hu viste oss rundt i Iqutios, og me var innom La Restinga, kor me ska begynna å jobba på mandag. Det er helgå, så det var ikkje så mange barn og ungdommar der som det pleier å vær på kvardagene. Men fekk helst på någen av ungdommane. Det var en ganske ”laidback” atmosfære, trur absolutt dette kan bli veldig bra. Var nere å såg på ungdommane fra La Restinga som dansa capoera på promenaden. Det gjer de kvar lørdag og søndags kveld. De var kjempe flinke. La Restinga er en organisasjon som bygge mye på kreative sider, blant annet capoera og mye kunst.

Ellers e hybelen vårs kjempe fine. Det e ikkje så stort, et rom me to senger, kjøkkenbenk og et bor, pluss et bad, men ellers e standaren på det øve al forventning. Måtte ut å handla inn litt kjøkkenstyr og litt diverse inkludert vifta, någe som absolutt nødvendig her nere. Det er varmt, men ikkje så galt som eg frykta det kunne bli, i dag e d i tillegg overskya.

I dag har me vært på handletur på markedet, masse ny spennande fisk og frukt. I går va me ude å spiste typisk mat frå Iquitos som besto av grilla fisk og grilla banar (spesielle banar t å steika). Det smakte veldig godtJ Ellers spiste me antecotshos på kvelden, som e hjerta t gris. Dette e en typisk rett Peru, og va kjempe godtJ Iqutios virke som ein kjempe koselig by, ikkje saa alt for stor, og virkelig mitt i jungelen. D e veldig grønt, og elvå omringe heile byen. Når du ser øve på andra siå ser du rett øve på jungel.










Meg og reisepartneren min Janne:-)









Janne nyde livet i Iquitos, dette kan me bli vandt t


Klatra opp i ei gigantiske trehytta (fem etasjer) for å få øvesikt øve Iqutios.


Janne oppdage akkurat i det bilde blir tatt at det e ein slange i et lite bur rett foran henna.

Ellers så va tiå i Lima veldig bra. Siste kveld før me resite laga me fiskagrateng og lappar t familein vår. Trur de fleste syntes fiskegratengen va grei nok, men lappane var veldig populæreJ Ellers e d en rask oppdatering på ka som skjedde i Lima:


Me va ein kveld sjå familien t Thea og laga pizza. Søsterå hennas e perus beste i marinera, ein typisk peruiansk dans, og me fekk et lite kurs. Her har du Guro og Vegard i full gang. Me fekk i tillegg et lite innføringskurs i salsa, kjempe kjekt!!




















Her har du heile gjengen udenom Kristin, som lære å dansaJ fra bak venstre e Kristine, Janne (min reisepartner), Guro, Thea, meg. Nede fra vesntre: Svenn, dansemesteren Claudia, Vegard og Marius.










Hu eina som jobbe i strommestiftelsen hadde et sommarhus me fekk låne ein søndag. Det var varmt og godt, og avslappane. Me lånte firhjulingen, og rånte rundt på strandå, koste oss me badebasenget og grilla:-)














Peruianere bare elske søte ting. Her e ei kaga me blei anbefalt, den smakte heilt greit, men har smakt bedre.




I dag står fiskegrateng og lappar på menyen med vertsfamilien min

Ingen kommentarer: